First Impressions - Reisverslag uit Casablanca, Marokko van Denise Drunen - WaarBenJij.nu First Impressions - Reisverslag uit Casablanca, Marokko van Denise Drunen - WaarBenJij.nu

First Impressions

Door: Denise

Blijf op de hoogte en volg Denise

10 Augustus 2009 | Marokko, Casablanca

Hallo lieve lezers,

Wat hebben wij een hoop te verwerken gekregen deze eerste 2 dagen.
Allereerst natuurlijk ons (gezellige) afscheid op schiphol gisteren.
De vluchten waren echt super en het zit ons eigenlijk alleen maar mee, aangezien we op de vlucht naar Parijs (waar we achter in het vliegveld zaten) werden gevraagd of we misschien bij de nooduitgang wilden zitten. Tuurlijk! Lekker veel beenruimte.
Daarna kregen we geheel onverwacht op beide vluchten een maaltijd en drinken.
Het enige nadeel was dat onze handbagage wel 8 keer door de douane moest en ze er dan ook nog in wilde kijken.

Daar aangekomen zagen we meteen de aardige meneer van de foto staan die ons naar het schip zou brengen. In de rit ernaartoe zie je zoveel verschil in cultuur. Het verkeer is echt verschrikkelijk en ik heb een aantal keren mijn hart vast moeten houden zo eng! Maar daar zijn ze blijkbaar aan gewend al je de auto’s ziet.
Daarnaast zie je zoveel overgang van arm naar rijk. Dan rij je in een sloppewijk en zo staat er een gigantische villa aan de andere kant.

Eenmaal bij het schip aangekomen kwamen de lang uitgestelde zenuwen toch echt wel naar boven. Een paar hele aardige mannen hebben ons geholpen om de koffers naar boven te sjouwen (aangezien die van mij 29 kilo woog :))
Bij de receptie heeft een aardig Zuid-Afrikaans meisje ons formulieren laten invullen, onze sleutels gegeven en onze cabine laten zien.
Ik en Claudia delen een 4-persoons cabine samen dus ruimte genoeg voor die enorme kofferinhoud.
Daarna heeft ze ons meegenomen naar de kantine om iets te eten en de crew bar laten zien. Meteen werden we door haar uitgenodigd op haar verjaardagsfeestje diezelfde avond. Natuurlijk de manier om meteen iedereen te leren kennen. Super aardige mensen!
Met een klein groepje hebben we hier wat gedronken en rond 24.00 Marokaanse tijd
(NL -1) lagen we lekker op bed.

Vanochtend werden we om 8 uur bij de receptie verwacht.
Ik had van zo’n schip echt verwacht dat de cabines bloed heet zouden zijn, maar we hadden het zo koud vannacht. Het schijnt dat je daar aan went, dus daar kom ik nog wel op terug.
Hierna zijn we onze uniformen gaan ophalen en hebben we deze meteen naar de klerenmaker gebracht om te verstellen, aangezien er dus echt geen model in deze dingen zit.
Daarna wat informatie gehad bij de receptie waar ik werkzaam zal zijn.
We hebben een rondleiding gehad over het schip. We hebben alle passagiers ruimten gezien zoals de leslokalen, bibliotheek, restaurants, bar en zwembad.

Om 12.00 konden we gaan lunchen. Op dat moment is ook de ochtendshift afgelopen en begin ik weer om 16.00.
In deze tijd hebben we de cabine een beetje gezellig gemaakt en opgeruimd, is ons de weg naar de wasmachines en de fitnessruimte laten zien en hebben we nog gezellig met wat zuid-afrikaanse meiden zitten kletsen ( en roddelen ;)) Nick ze vonden je cadeau’s geweldig!

Zoals jullie zien hebben we internet. We hebben een gratis email account gekregen via Outlook dus aub alle mails naar het volgende adres sturen. Denisevan@semesteratsea.net.
Hierop kan ik jullie dus gratis terugmailen. Duurt de reactie soms wat lang, stuur hem dan nog en keer, heb ik heb waarschijnlijk niet ontvagen :)

Ik ben nu net klaar met de volgende dienst dus ben echt gesloopt.
Het is best een inspanning om iedereen goed te verstaan, het in je hoofd te vertalen en alles te onthouden.
Ik zal dus de volgende weken denk ik ’s ochtends van 08.00 tot 12.00 werken en ’s middags van 16.00 tot 20.00 uur.

Ik heb zeker nog nergens spijt van en kijk uit naar morgen!

Liefs Denise

P.S Ik mis jullie al wel hoor.

• 10 Augustus 2009 - 20:58

Annefloor:

Heey Denise,

Wat fijn dat de vlucht en alles goed is gegaan, het is natuurlijk toch even spannend allemaal.

Ik hoop dat het allemaal snel bevalt, maar ik heb het idee dat dat wel goed komt aangezien je al wat nieuwe mensen ontmoet hebt.

Kus

• 10 Augustus 2009 - 21:13

Ingrid:

hoi denise,jullie hebben al veel info gekregen,jammer dat jullie niet gelijktijdig vrij zijn,maar geniet gewoon van alles wat je meemaakt
    kus ingrid

• 11 Augustus 2009 - 03:43

Aart:

hey lieverd,

vergeet die foto in uniform niet naar me te sturen

dikke kus

• 11 Augustus 2009 - 09:19

Oma:

wat geweldig dat je het zo naar je zin hebt groetjes oma

• 11 Augustus 2009 - 14:03

"Ome" Rence:

Hoi zeevrouw
    Zo als ik het zie loop je de dagwacht. Lekker. Dan hou je relatief veel vrije tijd over. Kan je goed aan alles wennen. So long en tot de volgende keer

• 11 Augustus 2009 - 16:36

Oom Dick:

Fijn dat jullie goed zijn opgevangen dat geeft een fijn gevoel
    en ik kijk uit naar volgende verslag groetjes dick

• 11 Augustus 2009 - 17:44

Judith:

Hoi hoi

Tof dat je het zo goed naar je zin hebt leuk om te lezen wat je meemaakt,geniet van alles he!!

Kus Judith

• 11 Augustus 2009 - 18:55

Yolanda :

Hey Denise,

Ik ben zo verschrikkelijk jaloers op je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik ga ook solliciteren. Hahaha.

Ik ben blij dat je het de eerste dagen al naar je zin hebt, de rest moet dus helemaal goed komen.
    Ik hoop dat je veel van dit avontuur leert en dat je veel ervaring opdoet.
    Ik zal je avontuur op deze site volgen.

P.S.: laat je al die knappe matrozen met rust!

Kusjes,

Yolanda Barreiro de Leon

• 11 Augustus 2009 - 19:47

Ellen:

eey
    zoals ik het lees heb je het super naar je zin:D mooizo
    ben benieuwd naar het volgende verhaal
    xxx

• 12 Augustus 2009 - 16:44

Patty:

Hooi Denise,

Echt super leuk allemaal.. Ben blij dat jij het ook helemaal leuk vindt:D
    Nou ik lees alles van je hoor haha, tot je volgende bericht!
    Uitkijken voor de enge mannen he ;)!!!

Kus Patty

• 12 Augustus 2009 - 17:35

Wilma En Ron:

Hoi Denise,
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt. De vreemde taal gaat vanzelf wennen zodat je niet meer in je hoofd alles hoeft te vertalen. Je vergeet dadelijk het Nederlands.
    Is het al de Love boat (dit vraagt Ron ) ?
    Groetjes
    Ron en Wilma

• 12 Augustus 2009 - 18:40

Mama:

hallo lieverd, heel leuk om je bericht te lezen ben jaloers op je. leuk dat jullie goed zijn opgevangen en al een feestje hebben gehad.Goeie reis nu naar Amerika zie gauw je nieuwe bericht weer. Geniet van alles daar. Liefs en kus mama

• 12 Augustus 2009 - 19:19

Saskia:

Heeui liefiee:D
    mis je me al een beetje?
    vast niet!
    zeg ff als je in amerika ben, dan komen ik en papa wel ff een dagje shoppen haha!
    oowjaa en bij me uggs staat size: w5, dus dat is gewoon maat 5.
    nou geniet ervan en doe geen dingen die ik ook niet zou doen!

kusss

• 12 Augustus 2009 - 19:19

Saskia:

en denk eraan, misschien is dit wel je toekomst, of een deel ervan!

kuss

• 12 Augustus 2009 - 20:14

Caroline:

Ha Schatje!

Klinkt indrukwekkend, ben benieuwd naar je volgende verhaal!

Ik denk aan je!

Liefs,
    Caroline

• 15 Augustus 2009 - 10:24

Sabine:

Heej Meisie,

Wat fijn te horen dat de reis goed is verlopen,gelukkig niet zo rampzalig als onze reis vanuit Kreta ;)
    Meteen al een feestje en leuke mensen ontmoet,erg fijn om te horen.
    Gelukkig ben je (nog) geen zeeziek.
    Ik lees regelmatig je verslagen en zal proberen zo snel mogelijk te reageren.

Ik denk aan je

Liefs