A night in Casablanca
Door: Denise
Blijf op de hoogte en volg Denise
12 Augustus 2009 | Marokko, Casablanca
Gisteren 11 augustus hadden we dus onze eerste training.
Familiarization and safety induction.
Die training stelt dus helemaal niks voor, maar we hebben nu wel onze taak en positie gekregen voor bij een ongeval of oefening.
Claudia en ik staan allebei op de brug (Bridge). Onze taak daar is de telefoon opnemen en een heleboel papieren invullen met de informatie die alle afdelingen doorgeven.
Omdat wij amper onze weg van onze werkplek naar onze cabine kunnen vinden, kwam er een jongen die als het goed is bij de veiligheidsafdeling ofzoiets werkt ons rondleiden.
Onze cabine is op deck 2, de receptie waar ik werk op deck 5 en de brug op deck 6.
Als het alarm gaat moet ik dus van deck 5 naar mijn kamer rennen, mijn reddingsvest halen en naar deck 6 gaan.
We hebben die geloof ik wel 8 keer geoefend, wat ook betekend dat je 8 keer de trappen op en neer moet lopen, dus je kunt begrijpen mijn voeten zijn echt kapot.
’s Avonds na werk zijn Claudia en ik met 3 Filippijnse jongens Casablanca ingegaan. Ik was wel helemaal gesloopt van de hele dag, maar het vooruitzicht op 9 zeedagen, wilde ik toch wel even eruit. Het is 25 minuten lopen van het schip naar het begin van de stad.
We zijn eerst wat noodzakelijke spulletjes gaan halen, zoals waspoeder en chips :).
Casablanca is zon cultuurschok met Nederland. Overal ligt afval op straat, ik heb super grote vieze kakkerlakken gezien en de vele kinderen die komen bedelen en super brutaal zijn.
We zijn even over de Bazaar gelopen, maar ik heb nog niks gekocht aangezien we nog een keer in Casablanca komen. Daarna lekker een hamburger gegeten en weer terug naar het schip aangezien ik de volgende ochtend weer om 8 uur moest beginnen.
Vanochtend om 09.00 uur hadden we onze eerste drill. En natuurlijk meteen twee tegelijk.
De eerste was een verstekeling zoeken die zich ergens verstopt.
De 2e was een abandon ship drill (verlaat het schip). Beetje jammer dat je als je op de brug staat pas als laatste het schip mag verlaten haha ;)
Ik heb vooral meegekeken, omdat wij nog geen idee hebben waar de mensen die bellen het over hebben. Er worden allemaal engelse zeetermen gebruikt en ik heb geen idee wat het betekend. Ik ben er net achter wat strbside en port side is.
Daarnaast kan je ook helemaal niks verstaan van alle verschillende accenten die iedereen hebben, dus dat zal best nog wel lastig worden.
Vanmiddag hebben we het aardig druk gehad bij de receptie.
Alle 850 studenten moesten voor 17.00 uur hun paspoorten hebben ingeleverd.
Deze moeten worden gecontroleerd door de immigratie.
Natuurlijk doet iedereen dit tegelijk en op het laatste moment dus even snel alles invullen.
En om 19.15 zijn we weggevaren uit de haven van Casablanca.
Ik was nog aan het werk, maar heb toch even buiten gekeken. Ziet er heel gaaf uit en ik kreeg er echt een raar gevoel bij haha.
Nog gelukkig helemaal geen last van zeeziekte, maar je voelt het schip wel heel erg bewegen. We moeten ook alle kasten en laatjes dichtapen.
We zijn nu officieel begonnen aan onze cruise reis en op weg naar Norfolk, USA.
Liefs, Denise
12 Augustus 2009 - 21:30
Annefloor:
"noodzakelijke spulletjes gaan halen, zoals waspoeder en CHIPS" hahahah heel noodzakelijk natuurlijk ;).
Wel spannend, ook al ben je al even weg uit NL, het begint nu eigenlijk echt pas, nu het schip uitgevaren is!! Lijkt me wel lang op zee zo 9 dagen. Wat voor werk moet je op die dagen doen bij de receptie?
Kom net terug van een bbq bij William met o.a. Darda en Clifton. Nou het regende heel de dag dus dat viel tegen, maar gelukkig was het 's avonds droog. Eer dat jij terug bent is het alweer tijd voor warme chocolademelk en boerenkool met worst en zulk soort dingen haha.
Is het eten op het schip een beetje lekker?
Succes met de lange dagen op zee! -
12 Augustus 2009 - 21:33
Mama:
Hoi schat, leuk weer om je verslag te lezen zal allemaal wel heel indukwekkend zijn en je zal er een hoop van leren
schat. Lijkt me allemaal wel super. Goede reis voor jullie allemaal en hoor je snel weer. Kus mama. -
12 Augustus 2009 - 21:59
Maaike:
hey meis!!
So het klinkt echt super vet man!! Heb geeeeeeen idee wat ik me erbij moet voorstellen, een of andere titanic ofzo :$ hahaha
Ik wacht weer af op je volgende verslag :-)
Kus maaike -
13 Augustus 2009 - 05:27
Kimberley:
Hey meid,
Ik zit nu met plezier je verhalen te lezen. Hoe jij het beschrijft voelt het net alsof ik er ook ben. Geweldig!
Hier gaat alles zn gangetje. Bij je vorige blog kon ik je email adres niet lezen. Kan ik je ook gewoon mailen naar je hotmail account?
Liefs Kimberley
13 Augustus 2009 - 09:32
Tamara:
Klinkt allemaal super gaaf !! Veel plezier meid !! -
13 Augustus 2009 - 14:29
Oma:
lieve Denise wat een leuk verslag weer ik vind het erg spannend allemaal groetjes ook van opa -
13 Augustus 2009 - 19:21
Jeroen:
Heey Denise,leuk verslag. Ik wens je veel werk plezier. Geniet er van. Maak er een reis van om nooit te vergeten.:D
Groeten Jeroen -
14 Augustus 2009 - 18:14
Mama:
Hallo lieverd, en hoe gaat het zo na een paar dagen op zee. Valt het tegen beetje zee ziek zeker. Went wel schat wel een hele ervaring zo op zee met alleen maar water om je heen. Geniet ervan, mis je wel hoor schat. Kus mama -
14 Augustus 2009 - 18:22
Mama:
Heb net julie foto's gezien jullie zien er samen heel erg leuk uit zo schat. kus mama -
15 Augustus 2009 - 07:55
Rene En Judith:
Hoi Denise
Leuk om weer je verslag te lezen,veel succes op zee!
15 Augustus 2009 - 10:26
Sabine:
Heej meisie,
Wat een verhaal zeg!
Meteen trainen en oefenen en dalijk al druk aan het werk.
Tot nu toe hoor ik veel positiefs en dat klinkt mij goed in de oren.
Ik ben erg blij dat je het op deze manier kunt ervaren.
Wel lastig met al die accenten :P Spreek je vloeiend engels moet je en goed luisteren vertalen voor je zelf en weer zorgen voor een reactie terug.. om hoofdpijn van te krijgen ;)
Hoe bevalt het eten verder,en de cabine waarin jij/jullie verblijven?
Heeel veel liefs
Sabientje -
17 Augustus 2009 - 22:49
Zenaida:
Hi Denise!
Nou je eerste paar dagen klinken al leuk :)Is denk ik wel ff wennen met al die termen en accenten, maar na een paar weken kan je ze dromen en versta je de mensen veel beter lol.
Well enjoy the trip to the US! -
18 Augustus 2009 - 17:24
Oma:
ik heb je fotos op hyves gezien erg leuk gaat het weer goed met jullie een beetje zeeziek hoor ik groetjes oma ook aan claudia
18 Augustus 2009 - 18:30
Bianca & Richi:
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai schattepatat
hoe is tie??
ik heb net alles ff gelezen, ziet er echt leuk uit!
ik ben nu bij je moeder en zie een leuke foto van jou en je vriendin die ze heeft uitgeprind van hyves, dus ik ga strax ff op je hyves kijken of je nog meer foto's heb!
nou schat een dikke zoen en kots ze he!
18 Augustus 2009 - 18:32
Bianca & Richi:
HEB JE AL WAT LEUKS ONTMOET??????? HAHAH;)