Like I always thought it would be! - Reisverslag uit Halifax, Canada van Denise Drunen - WaarBenJij.nu Like I always thought it would be! - Reisverslag uit Halifax, Canada van Denise Drunen - WaarBenJij.nu

Like I always thought it would be!

Door: Denise

Blijf op de hoogte en volg Denise

01 September 2009 | Canada, Halifax

Lieve lezers ;)

Daar ben ik weer!
Alweer 4 dagen op zee gehad en nog 3 te gaan voor we aankomen in Cadiz, Spanje.

27 Augustus 2009
Halifax is me heel goed bevallen en Canada is zeker zoals ik me had voorgesteld.
Ik ben weer vroeger opgestaan om te zien hoe we aankomen, maar eenmaal buiten op het dek bedachten we ons snel. Het was echt ontzettend koud buiten, ik had het gevoel dat het vroor en dat moest dan zomer voorstellen!

In mijn middag pauze zijn Juliana, Chene’ en ik Canada gaan verkennen. Dat betekent het haventje waar we zijn aangemeerd. Helaas heb je namelijk geen tijd om echt de stad zelf in te gaan, maar dit kleine stukje Canada geeft je al een hele goede indruk van hoe de mensen hier leven en zijn.
Aangezien het s’morgens zo ontzettend koud was had ik me lekker warm aangekleed met lange broek, dikke trui en dichte schoenen. Alleen na een tijdje in de zon te hebben gelopen, krijg je het dan toch wel warm en zie je dat Canada toch niet zo koud is als ik altijd dacht.
We zijn eerst naar de Superstore gegaan. Daar hebben we wat boodschappen gehaald. Ik natuurlijk weer lekker zware pakken sap, waar ik rest van mijn pauze mee heb lopen sjouwen.
Daarna zijn de we pier afgelopen waar terecht kwamen in een heel leuk vissersdorpje met veel sfeervolle restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Hier hebben we heerlijk gegeten.

‘s Avonds zijn Juliana, Chene’, Claudia en Ik naar een grill en steak restaurant op de pier gegaan.
Hier echt de beste biefstuk ooit gegeten, met huisgemaakte patat (natuurlijk!).
Ik heb me helaas niet gewaagd aan al die levende kreeften in aquariums die je hier overall tegenkomt.
Aangezien er werd verwacht dat we het de volgende dag druk zouden krijgen en Chene’ en ik half 8 moesten beginnen, hebben we er bijtijds een eind aan gemaakt en hebben we op het schip Jacqueline nog even vergezeld met een lekkere kop thee.

28 Augustus 2009
Over de volgende dag was zeker niet geloven. Ik heb nog nooit zoveel studenten, familie EN baggage bij elkaar gezien. Chene’, Ik, Ernest (crew purser) en Lito (chief purser) zijn van het schip verhuist naar de terminal waar we alle studenten incheckten en uitleg gaven over hun ID kaart. Er stonden uitzichtloze rijen buiten het gebouw, maar het was een hele ervaring om alle studenten op hun eerste dag mee te maken. De studenten zijn ontzettend vrolijk en opgewonden over wat er gaat gebeuren en de ouders zijn vooral bezorgd.

Chene’ en ik hebben deze dag maar liefst 11 en een half uur gewerkt, maar als je bezig bent lijkt het gelukkig niet zo lang.
De nieuwe studenten, docenten en medewerkers zijn ontzettend aardig, vriendelijk en enthousiast over alles, wat het werk voor als 10 keer zo leuk maakt.

De afgelopen dagen op zee zijn nogal ruig geweest in de zin dat ik bij de receptie handen en voeten te kort kwam om alle laden en kasten dicht te houden en zelf te blijven staan. Ik werd op mijn bureau stoel heel de receptie rond gereden, maar heb gelukkig geen last meer van zeeziekte, nu alleen van blauwe plekken.

Tot het volgende verslag en blijven schrijven en mailen allemaal.
Ik kom steeds dichter bij huis dus als ik in Spanje ben gaan we even lekker goedkoop bellen ;)

Ik mis jullie en dikke kus

• 02 September 2009 - 06:36

Patty:

Haaay Denise, echt hele leuke reisverslagen!!! Het lijkt me echt fantastisch wat je allemaal mee maakt. Vooral het shoppen natuurlijk hahaha... Nou met ons gaat ook alles goed, de baby groeit hard en schopt lekker veel. Nog heel veel plezier en ik zal aan je denken als je in alle mooie landen bent en in alle grote winkels ;)...
    En gelukkig dat je geen last meer hebt van zeeziekte, dikke kus Patty...

• 02 September 2009 - 07:24

Aart:

hey sailor,

gelukkig dat je niet meer zeeziek bent geworden maar je had je vuurdoop al gehad natuurlijk....de meubelen zijn er hoor zal van de week wel ff foto's op hyves zetten..goede reis verder en bel je wel als je in Spanje bent aangekomen.

dikke kus

• 02 September 2009 - 08:52

Oma:

lieve schat. wat een geweldig verslag weer wij genieten er steeds weer van ook omdat jij het zo naar je zin hebt en zo goed doet.ik heb een kaartje naar spanje gestuurd. ben benieuwd of je hem krijgt.hier gaat alles zijn gangetje de zomer gaat plaats maken voor de herfst dat heeft ook wel weer wat.nou meid een dikke kus en veel groetjes oma en opa

• 02 September 2009 - 15:15

Jeroen:

Heey Denise,

Wat heb je er weer een prachtig verslag van gemaakt. Mooi dat je geen last meer hebt van gekke zeeziektes. Ik wens je nog heel veel plezier in de landen die nog zullen volgen en houdt je ogen goed open want voordat je het weet heb je wat gemist van deze toch wel prachtige wereld.:D

Veel succes nog.

Jeroen

• 02 September 2009 - 18:13

"Ome" Rence:

Zo te zien op papier heb je lekker ruig weer gehad. Ook dat hoort er bij. Nu ga je weer de rustige kant op zoals je schrijft. Ik heb oma van Drunen getracht uit te leggen wat jouw dagboek verslag inhield. Ik geloof dat het iets duidelijker werd. In ieder geval moet ik de groeten over brengen en je in gedachte een kus van haar geven. Dus bij deze. Hou je haaks en tot de volgende keer.

• 02 September 2009 - 18:29

Sabine:

Heej meis,

Fijn weer van je te horen!
    Wel jammer dat je niet meer dan alleen de haven hebt kunnen zien.
    Maar toch je bent er wel geweest :O
    Die blauwe plekken horen er dus eenmaal bij begrijp ik ;) maar wel beter dan zeeziek zijn.

Ik hoor snel weer van je
    dikke kus

• 02 September 2009 - 18:51

Ina:

Hoi Denise
    Nou je hebt weer wat leuks meegemaakt zeg gaat dat schip erg tekeer want wij willen nog eens een cruise maken maar theo is helemaal gauw zeeziek dus ik laat hem dit maar niet lezen, veel plezier met el die studenten en ga er eenfeestje van maken.

groetjes ina en theo

• 02 September 2009 - 19:23

Mama:

Hoi schat, leuk je verslag weer is heel fijn om te lezen en te weten dat het zo leuk voor je is. geniet er volop van schat. Dikke kus mama.

• 15 September 2009 - 12:33

Rick:

Heyyyyyyyy,

Mooi verslag en nog veel plezier daarzo.

Groetjes Rick

:D