Veilig en vertrouwd! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Denise Drunen - WaarBenJij.nu Veilig en vertrouwd! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Denise Drunen - WaarBenJij.nu

Veilig en vertrouwd!

Door: Denise

Blijf op de hoogte en volg Denise

01 April 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Hallo allemaal,

Mijn eerste werdag zit er bijna op en het lijkt wel of ik nooit weg ben geweest.
Deze 6 maanden durende reis begon afgelopen dinsdag 30 maart.
Nadat ik de dag ervoor met moeite zo goed als mijn hele kledingkast in mijn koffers heb gepropt, ik had zelf een 2de koffer nodig om ook mijn schoenen, tassen en toiletartikelen mee te krijgen, kwamen er ’s avonds nog gezellig wat familie en vrienden om mij gedag te zeggen. Dinsdag zijn we rond 11 uur vertrokken naar schiphol waar ik om 3 uur naar London zou vliegen. Ik had geluk dat ik mijn zeemansboekje heb want mijn koffers waren 35 kg en dan hadden ze nog niet eens mijn handbagage gewogen. Geen idee hoe ik dat en mijn nieuwe aankopen die ik vast en zeker ga doen naar huis ga sturen. Misschien moeten er maar een paar mensen langs komen met een lege koffer haha.

De vlucht naar Londen duurde ongeveer 45 minuten. Daar heb ik tot 7 uur gewacht voor mijn volgende vlucht naar Johannesburg die in totaal 11 uur heeft geduurt. Dit keer had ik helaas niet het geluk dat ik 3 stoelen voor mezelf had aangezien de hele vlucht zat volgeboekt. Ik heb gelukkig aardig kunnen slapen, een beetje boekje lezen en filmpje kijken en zo kom je de tijd wel weer door. Op Johannesburg moest ik mijn koffers ophalen en opnieuw inchecken wat me ook wel een uurtje heeft gekost, me daarna een beetje opgefrist en toen de laatste 2 uurtjes van mijn reis naar Kaapstad. Hier werd ik al snel vergezeld door 2 collega’s waarna we een uur hebben gewacht op de volgende vlucht zodat we met zijn 6en naar het schip konden vertrekken.

Hier aangekomen was ik heerlijk bezweet en kapot. Het is hier namelijk super lekker weer dus al die zomer jurkjes die ik heb meegenomen komen meteen al goed van pas.
Als eerste werden onze koffers gecontroleerd, heb ik al het papier gebeuren geregeld en kregen we onze kamer sleutel. Ik zit weer heerlijk ik mijn oude vertrouwde hutje helemaal in mijn eentje waar ik absoluut geen probleem mee heb.
Na een praatje met het hoofd van mijn afdeling hoefde ik gelukkig de volgende dag (1 april) pas te beginnen met werken dus nadat ik een heerlijke douche heb genomen, pap en mam heb gebeld en mijn koffers zo goed als had uitgepakt ben ik de meiden gaan opzoeken en zijn we een beetje rond gaan lopen. Het is hier namelijk nog steeds zo schitterend als de eerste keer. We hebben op een tarrasje gezeten en ’s avonds wat gegeten en gedronken. Wel ben ik op tijd mijn bedje in gegaan aangezien ik kapot was van de lange reis.

Vandaag, 1 april, moest ik om 08.00 beginnen met mijn dienst. Ik was bang dat ik echt alles was vergeten, maar zodra je weer achter die balie gaat zitten komt alles weer razend snel bij je terug. Mijn dienst op dit moment is 08.00 – 12.00 en 16.00 – 22.00.
Vandaag had ik besloten om niet naar buiten te gaan maar ik mijn pauze mijn kamertje een beetje in te richten en nog een uurtje mijn ogen dicht te doen. Vanavond hier aan boord 1 drankje doen met Chene en daarna weer heerlijk slapen. Moet wel weer heel erg wennen aan alles hier, maar toch is er maar heel weinig veranderd en voelt het weer goed om terug te zijn.
Ik ga jullie allemaal weer op de hoogte houden van wat ik hier allemaal uitspook.
Voorlopig zijn we nog tot en met 4 april in Kaapstad waarna we na 6 zeedagen aankomen in Ghana.

Tot dusver even mijn verhaal ik ben goed aangekomen zo jullie kunnen weer rustig slapen ;)

Liefs Denise

• 01 April 2010 - 18:17

Annefloor:

Hey Denise,

Fijn dat je een goede reis hebt gehad! Gelukkig hoef je niet gelijk de nachtdienst in en kan je weer een beetje in het ritme komen met je dagdienst. Zijn er nog veel bekenden op het schip?

x

• 01 April 2010 - 18:47

Oma:

lieve Denise fijn dat je weer veilig aan boord ben en dat je het ons zo snel laat weten wij zijn blij dat je vliegreis goed is verlopen en we hopen dat je een goede vaart hebt.nog veel werkplezier en tot je volgende verslag oma en opa

• 01 April 2010 - 22:18

Sabine:

Heej meis,

Wat fijn te horen dat je reis goed is verlopen!
    En wat leuk dat er niets is veranderd en het net lijkt alsof je niet bent weg geweest! :)
    We houden contact!

Liefs xxx Sabine

• 02 April 2010 - 13:30

Oom Dick:

Denise het is weer als vanouds Kijken op e-mail of er een bericht is over een niew verhaal van jou .Het lasteren van de reis was zeker het wachten?Eigen hut dus ruimte zat voor jou spullen.Fijn dat het gevoel van het kom bekent voor weer terug is groetjes oom dick tante wil

• 02 April 2010 - 14:18

Jeroen:

Heeiii Denise,

Mooi dat alles weer goed is verlopen. Heel veel werkplezier en ik hoor snel van je.

Jeroen

• 02 April 2010 - 14:51

Darda:

Hey Denise,
    zo was je er weer en zo was je weer weg ;) Wat gaat dat snel zeg! Blij dat de vlucht en alles goed is verlopen. Veel plezier de aankomende 6 maanden!! :D

• 04 April 2010 - 21:14

Ellen:

eey denise
    gelukkig is alles goed gegaan
    wacht op je volgende verhaal
    xxx

• 05 April 2010 - 14:16

Wilma:

Hoi Denise, Gelukkig is alles weer goed verlopen weer veilig aan boord.
    Een hele goed werkreis we gaan je weer volgen.
    Groetjes Wilma en Ron xxx